Haluatko mökkiläiseksi? Lukitsetko vastauksen?

6/19/2017

Yhteistyössä Linnateatteri

Lauantain kesäinen ilta sujui rattoisissa merkeissä, kun kävimme miehen kanssa kesäteatterissa. Linnateatterin pihalla esitetään tänä kesänä komediaa Haluatko mökkiläiseksi?, joka iskee suomalaisen mökkikulttuurin ytimeen piikikkään suloisesti.


Olin alkukesästä Linnateatterin järjestämässä bloggaajaillassa, jossa meille kerrottiin kesän ja alkusyksyn tulevasta ohjelmistosta. Haluatko mökkiläiseksi? -komediasta kuulimme enemmänkin, ja ohjaaja Kari-Pekka Toivosen, sekä näyttelijöiden Valtteri Roihan ja Arttu Kapulaisen ansiosta kiinnostuin esityksestä. Liput varasin hyvissä ajoin, ja pidimme miehen kanssa sormet ristissä, että aurinkoinen sää osuisi tuohon teatteri-iltaan (ja niin se vain osuikin). ...toisaalta, pieni kesäsade ei olisi haitannut laisinkaan, sillä Linnateatterin lava on suuren teltan sisällä, joten viima ja vihma eivät pääse häiritsemään edes perinteisen Suomen kesäsään aikana.


Mutta öö, haluanko mökkiläiseksi? Jos puhtaasti näytelmän perusteella alkaisin miettiä, niin en ole laisinkaan varma. Sen verran rankka kesäloma tuntui mökkiläisillä nimittäin olevan. Vastoinkäymiset muuttuivat alati koomisemmiksi ja mökkinaapurit hurjemmiksi. Roolihahmojen hauskuus korostui varsinkin, kun kaikessa absurdiudessaan niistä löysi yllättäen tunnistettavia piirteitä omiin tuttaviin, tai jopa itseensä. Linnateatteri siis pistää tänä kesänä katalasti hyvin terävällä ja osuvalla piikillä. Paitsi että heille saa nauraa, on katsojan syytä opetella nauramaan myös itselleen.

Suurena draaman ja melankolistenkin tunteiden ystävänä, jouduin tietenkin osittain pois omalta mukavuusalueeltani, mitä tulee teatterissa käymiseen. Mutta sehän tässä hienoa olikin! Mökkiläiskomedia oli niin rehellisen viihdyttävä ja paikka paikoin oikealla tavalla ylilyövä, että pääsin hieman laajentamaan sitä omaa comfort zoneani, jota ihan hyvä aina välillä on ravistellakin. Hyvä huumori kuuluu sitä paitsi kesään (ja elämään toki noin niinkuin muutenkin)!


Haluatko mökkiläiseksi? on kolmen näyttelijän voimin esitettävä rooli-ilottelu. Jo mainittujen Roihan ja Kapulaisen lisäksi, lavalla nähdään myös Minna Kivelä. Käsikirjoitus on Roope Lipastin ja perustuu siis aitoihin mökkikokemuksiin. Komedian on ohjannut Kari-Pekka Toivonen. Lisätietoa komediasta ja näytösten ajoista voit lukea Linnateatterin sivuilta.

You Might Also Like

0 kommenttia

Jos sinulla heräsi ajatuksia, jaa ne kanssani. Kuulisin mielelläni, mitä sinä ajattelet.